Зеленський пояснив своє рішення звільнити Олещука з посади командувача Повітряних сил

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна берегти людей і особовий склад, коментуючи своє рішення замінити командувача Повітряних сил ЗСУ, передають Патріоти України.

«Я вирішив замінити командувача Повітряних сил Збройних Сил України», — сказав президент у вечірньому відеозверненні.

Президент подякував всім українським військовим льотчикам, інженерам, воїнам мобільних вогневих груп, розрахунків ППО, усім, хто «дійсно бʼється для України». «І це потрібно так само на командному рівні - ми повинні посилюватись. І берегти людей. Берегти особовий склад. Берегти усіх наших воїнів», — зазначив президент.

Зеленський звільнив командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука у п’ятницю, 30 серпня. Генштабі ЗСУ повідомив, що тимчасово виконуватиме обов’язки командувача Повітряних сил генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...