Зеленський показав, що контролює фракцію "Слуги народу", - політолог Фесенко

Бюджет і земельну реформу проголосували саме зараз, бо в Україну приїжджає місія МВФ. А бюджет - це одна з ключових тем переговорів.

Володимир Фесенко. Фото: Главред.

Президент Володимир Зеленський зберігає контроль над фракцією "Слуги народу". Про це сказав політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

"Ніколи бюджет так швидко не ухвалювали — у середині листопада. Бюджет має голосуватися до 1 грудня. Уряд Гройсмана торік тільки вийшов на ці терміни. А так ухвалювали під ялинку.

Цього разу не було марафону чисельних узгоджень, поправок. Для української політики це незвично. Головне пояснення — монобільшість. Немає коаліції і не треба шукати додаткових голосів. Певні проблеми всередині фракції є, але Зеленському вдалося її об'єднати. Проголосували 240 — майже всі. Значить президент і його Офіс попрацювали.

Напевно якісь домовленості "Слуги народу" з великим бізнесом були - голосувала група мажоритарників "За майбутнє". Але не так, як раніше, без дуже цинічних поступок.

Бюджет і земельну реформу проголосували саме зараз, бо в Україну приїжджає місія МВФ. А бюджет це одна з ключових тем переговорів. Таким чином президентська команда і уряд хотіли показати — бачите, все під контролем", - каже Володимир Фесенко.

Джерело: Gazeta.ua

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...