Зеленський пообіцяв скоре звільнення з Росії військовополонених ВМСУ

Сім'ї бранців Кремля просили надати ув'язненим статус учасників бойових дій, однак гарант безапеляційно заявив, що з нинішньою Радою це не можливо. Цікаво, що з цього приводу скажуть у парламенті?

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з родинами українських моряків, які були захоплені російськими агресорами в минулому році поблизу Керченської протоки. Про це повідомляє прес-служба глави держави, зазначають Патріоти України.

Зеленський підкреслив, що тримає ситуацію на контролі. Він також нагадав про рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права в цій справі.

«Ми впевнені, що кроки, які ми зараз робимо, найближчим часом дадуть нам можливість повернути моряків», – сказав президент.

На зустрічі піднімалося питання підтримки сімей захоплених Росією моряків, зокрема забезпечення їх житлом.

Також йшла мова про законопроект, який передбачає надання їм статусу учасників бойових дій. Президент підкреслив, що через недієздатність нинішнього парламенту ухвалення цього документа зараз неможливо. Зеленський переконаний, що законопроект розглянуть народні депутати вже нового скликання.

Нагадаємо, 25 травня Трибунал ООН зобов’язав Москву звільнити українських моряків, захоплених біля Керченської протоки восени минулого року. У суді наголосили, що бачення Росії тих подій здається малоймовірним.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...