Зеленський поспілкувався з новим литовським президентом Наусєдою

Володимир Зеленський і Гітанас Наусєда провели телефонну розмову, у якій обговорили питання співпраці та ситуацію на Донбасі.

Гітанас Наусєда. Фото: ЕРА.

Президент України Володимир Зеленський 28 травня провів телефонну розмову з новообраним президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою і привітав його з перемогою на виборах. Про це повідомила прес-служба глави Української держави, передають Патріоти України.

Зеленський подякував литовській стороні за незмінну політичну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та допомогу у зміцненні обороноздатності країни, наголосивши на важливій ролі Литви у підтримці курсу європейської та євроатлантичної інтеграції України.

"Окрім цього, було підтверджено обопільну налаштованість на зміцнення стратегічного партнерства України та Литви й поглиблення двосторонньої співпраці в усіх сферах взаємної зацікавленості", – зазначили у прес-службі.

Президент України та його литовський колега домовилися підтримувати особистий діалог і обговорили можливі подальші двосторонні контакти. Наусєда написав у своєму Twitter, що розмова із Зеленським була "дружньою", співрозмовники торкнулися ситуації на сході України й обговорили формування нової української влади.

Поштовх для стрімкого розвитку вітчизняного ВПК: ЄC купуватиме українську зброю для ЗСУ на мільярди євро

середа, 8 травень 2024, 7:15

Українському ВПК прогнозували 2024 року шостикратне зростання. Однак держбюджет не в змозі викупити повністю обсяги виготовленої продукції навіть на рівні виробництва 2023 року. Держави-члени Євросоюзу купуватимуть озброєння для потреб ЗСУ від українс...

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...