Зеленський поставив на кон своє чесне ім'я: "Голос" і "Євросолідарність" відреагували на звільнення Цемаха, а Нідерланди просто в ауті

Президенту доведеться дуже переконливо аргументувати українцям звільнення ключового свідка у збиття росіянами малазійського боїнга, а перед колективним Заходом, особливо Нідерландами, виправдатися мабуть неможливо...

Фракції «Голос» і «Європейська солідарність» відреагували на звільнення з-під варти бойовика «ДНР» Володимира Цемаха, зазначають Патріоти України. У прес-службі партії Святослава Вакарчука закликали владу пояснити роль ключового свідка у справі МН17 в поверненні в’язнів Кремля, а в «Євросолідарності» звинуватили Офіс президента у впливі на рішення суду.

«Партія “Голос” підтримує зусилля влади, спрямовані на те, щоб політв’язні і полонені повернулися додому. Щоб повернулися військові, яких Росія повинна віддати без будь-яких умов – за рішенням міжнародного суду. Щоб повернулися політв’язні, які перебувають у в’язниці вже багато років. Разом з тим ми вимагаємо розуміння ролі громадянина України Володимира Цемаха – ключового свідка у розслідуванні трагедії літака рейсу МН-17, – у поверненні українських заручників», – йдеться в повідомленні партії Вакарчука.

Також в «Голосі» закликали владу пояснити рішення щодо Цемаха як українським громадянам, так і міжнародним партнерам, які розслідують трагедію рейсу МН17.

У свою чергу нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Фриз заявила, що рішення Київського апеляційного суду свідчить про те, що «Офіс президента впливає на рішення судової гілки влади». А це, стверджують у «ЄС», суперечить не тільки Конституції, але і принципам поділу влади.

Ще один депутат від партії Петра Порошенка Михайло Забродський розкритикував звільнення Цемаха.

«Такий крок 100% погіршить відносини України з Нідерландами. Тому що ми фактично віддаємо в руки потенційному винуватцю трагедії ключового свідка, який міг би стати ключовою фігурою на Гаазькому трибуналі, всі шанси потрапити на який має військово-політичне керівництво Російської Федерації. Лідер РФ Володимир Путін нічого просто так не робить. І багатоходова комбінація з обміном, маніпуляція конкретними прізвищами, які повинні опинитися в списку – це не виняток», – заявив нардеп.

На його думку, звільнення бойовика може бути однією з умов обміну полоненими, тому неспроста сьогодні президент РФ Путін заявив про фінальну стадію переговорів про обмін.

Тим часом міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок заявив, що знаходиться в тісному контакті з українською владою з приводу звільнення українським судом з-під варти колишнього бойовика терористичної “ДНР” Володимира Цемаха, повідомляє голандський портал Nieuws.

Говорячи про звільнення ключового свідка у справі MH-17 Блок підкреслив, що останні повідомлення з Києва, “викликають багато питань”.
Раніше прес-секретар міжнародної Спільної слідчої групи назвала Цемаха цікавою для слідства людиною. При цьому вона заявила, що нідерландська сторона хотіла б допитати Цемаха, однак для цього він повинен залишатися на території України.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...