"Нам вдалося знизити градус емоцій": Зеленський провів переговори з президентом Польщі

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою двосторонні відносини під час робочого візиту глави України. Про це повідомляє прес-служба ОПУ, передають Патріоти України.

Україна дозволила пошукові роботи, і польські експерти провели перші розкопки у Львівській області. На черзі – відновлення польською стороною пошкодженої української могили на горі Монастир.

"Нам вдалося знизити градус емоцій навколо спільного трагічного минулого, і сьогодні наші країни з відкритим серцем рухаються вперед, у майбутнє, - сказав президент України в заяві для ЗМІ в місті Освенцимі. - Віднині у наших відносинах ми акцентуємо увагу на тому, що нас об’єднує".

Зеленський зауважив, що цього року Україна та Польща планують провести низку спільних заходів. "Вірю, що одним із них стане візит пана Президента Дуди в Україну", - сказав Володимир Зеленський.

Він подякував Польщі за підтримку територіальної цілісності, суверенітету України та наголосив, що наша держава цінує надійну підтримку в питанні європейської та євроатлантичної інтеграції з боку Дуди.

Також глави держав під час зустрічі погодили питання подальшої економічної співпраці. "Польща – наш четвертий найбільший торговельний партнер. Я впевнений, що польські інвестори належним чином оцінять реформи та покращення бізнес-клімату в Україні", – підкреслив Володимир Зеленський.

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...