Зеленський присвоїв звання Героя України екс-голові РДА, який загинув під Докучаєвськом в 2016 році

Дозор, в якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі Докучаєвська і наткнувся на диверсійно-розвідувальну групу ворога. Під час ближнього бою він отримав смертельне поранення.

Президент Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України військовослужбовцю Юрію Горайському, який загинув у 2016 році в районі Докучаєвська. Відповідний указ № 395/2020 глава держави підписав 15 вересня. Нагороду та орден "Золота Зірка" він вручив під час поїздки в Тернопільську область дочці загиблого, повідомляється на сайті Офісу президента, передають Патріоти України.

"Хотілося б без пафосу, без церемоній вручити цю нагороду", – сказав Зеленський.

При спілкуванні з родиною Героя, президент заявив, що цінує жертовність, з якою Горайський віддав своє життя за країну. Дружина військовослужбовця зазначила, що її чоловік був відданим своїй країні. "Для нас важливо знати, що це все не дарма, що це цінно", – сказала вона.

Зеленський передав нагороду дочки Юрія Горайского.
Указ про присвоєння звання Герой України Юрію Горайскому.

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...