Зеленський призначив нового голову Київської ОГА: Що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський призначив Михайла Бно-Айріяна головою Київської обласної державної адміністрації. Даний указ президент підписав під час церемонії представлення нового голови Київської ОДА в Бориспільській міській раді, повідомляють Патріоти України.

"Хочу Михайла Бно-Айріяна вам представити нового керівника Київської області. Можна поаплодувати - нова людина, це професійний фахівець, дійсний менеджер", - сказав президент. Після того, як було оголошено про призначення, Зеленський вручив Бно-Айріяну посвідчення голови Київської ОДА.

Що відомо про Михайла Бно-Айріяна?

Він народився 1984 року у Баку. Закінчив Київський національний університет за спеціальністю "Міжнародні економічні відносини". Потім навчався у Московському державному інституті міжнародних відносин, де отримав диплом МВА за спеціальністю "Міжнародний нафтогазовий бізнес".

Працював у посольстві України в Росії у 2009-2011 роках. Відповідав за питання двостороннього співробітництва у сфері паливно-енергетичного комплексу.

Протягом 2011-2013 років був радником міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка. Відповідав за економічний напрям роботи та співробітництво з країнами Близького Сходу, Африки та СНД. Після того, як Грищенка призначили віце-прем'єр-міністром, Бно-Айріян був призначений його радником.

Після Революції гідності очолював Департамент стратегічного планування та європейської інтеграції в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. У 2016 році зайняв посаду директора з комунікацій та міжнародного співробітництва компанії "Укренерго", а згодом зайняв посаду заступника директора компанії.

У декларації Бно-Айріяна вказано, що він володіє квартирою у Львові та земельною ділянкою у селі Погреби, що у Броварському районі Київщини. Дружині Бно-Айріяна належить позашляховик "Рендж Ровер" 2011 року випуску. За минулий рік він заробив майже 3,4 мільйона гривень.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...