Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України.

"Звільнити Лупанчука Сергія Костянтиновича з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України", - йдеться в указі №313/2024.

Натомість на його посаду призначили Трепака Олександра. Він військовослужбовець Сил спеціальних операцій ЗСУ, Герой України, бригадний генерал.

Довідково. Сили спеціальних операцій Збройних Сил України – це окремий рід сил Збройних Сил України, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій. Вони комплектуються спеціально навченими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки для виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих операцій.

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...

"Уже не біля кордону": Росіяни хочуть перетворити два великих українських міста на "сіру зону", - майор Нацгвардії

понеділок, 20 травень 2024, 13:22

Країна-терористка Росія хоче перетворити Суми та Харків на «сіру зону», тобто іншими словами на "санітарну зону". Таку думку висловив ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман в ефірі «Еспресо». Як припускає Геть...