Зеленський призначив нового заступника командувача Нацгвардії: Що про нього відомо

Президент Володимир Зеленський призначив заступника командувача Національної гвардії України. Ним став генерал-майор Олег Сахон. Відповідний указ глави держави №143/2023 від 9 березня опубліковано на сайті президента, передають Патріоти України.

"Призначити Сахона Олега Олександровича заступником командувача Національної гвардії України", – йдеться у документі.

Олег Сахон: що про нього відомо

Олег Сахон був начальником Східного територіального управління Національної гвардії України. У 2020 році йому було присвоєно звання генерал-майора.

У 2017 році разом з СБУ та силами контрдиверсійної боротьби Сахон брав участь у проведенні спеціальної операції на Луганщині. Вона відбулася в районі населених пунктів Новозванівка та Троїцьке. Тоді нацгвардійці затримали 28 осіб, причетних до незаконних збройних формувань. Під час операції двоє бойовиків чинили опір, їх було знищено.

У 2022 році після російського вторгнення Сахон брав участь в обороні Харкова.

Сахон також відзначений декількома державними нагородами: медаллю За бездоганну службу ІІІ ступеня, орденом Данила Галицького та орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...