"Зеленський публічно продемонстрував, що безпосередньо координує та безпосередньо зацікавлений": Адвакат Порошенка щодо відкриття справи про держзраду по "плівках Деркача"

Пан Новіков зазначив, що Венедіктова завела справу щодо “плівок Байдена” після термінової нічної розмови із Зеленським. Це при тому, що по іншим "плівкам" (Труби, брата голови ОПУ) Генпрокуратура не порушувала справи місяцями

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відкрила кримінальне провадження щодо так званих “плівок Байдена” після спілкування з президентом Володимиром Зеленським, а сам він підтвердив зацікавленість у цій справі. Про це заявив адвокат екс-президента Петра Порошенка Ілля Новіков, зазначають Патріоти України.

“Кримінальне провадження по так званих “плівках Байдена” було відкрито минулої ночі. У нічний час. Що саме по собі у справах, які стосуються подій чотирирічної давнини, говорить про якийсь окремий інтерес у керівництва в Офісі генерального прокурора. І знову ж таки за інформацією, яку ми будемо намагатися уточнити, перевірити, це було зроблено після розмови генерального прокурора Венедіктової із Зеленським”, – заявив він.

За словами адвоката, протягом року вони спостерігали за діями Зеленського та людей з його найближчого оточення з координації і фактично керівництва розслідуванням кримінальних справ, в яких фігурує прізвище Порошенка. Керівники силових структур при цьому змінювалися, але спосіб дій залишався без змін.

Новіков заявив, що своїми заявами про впевненість у тому, що вирок Порошенку – це питання часу, і що там можна кваліфікувати дії за статтею про держзраду, президент Зеленський вперше публічно продемонстрував свою позицію, як людини, яка безпосередньо координує та безпосередньо зацікавлена у цих справах.

По суті, Новіков зазначив, що на плівках немає ніякого складу державної зради.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...