Зеленський разом із Залужним вшанували пам'ять полеглих Героїв Крут (фото)

Президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вшанували пам'ять полеглих у боротьбі за незалежну країну під час Української революції 1917-1921 років. На Аскольдовій могилі у Києві глава держави та військове керівництво країни поклали квіти до пам'ятного хреста Героям Крут. Президент зазначив, що, вшановуючи пам'ять Героїв Крут, українці пам'ятають свою історію, пишаються, дякують та підтримують українську армію. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, передають Патріоти України.

У церемонії також взяли участь керівництво Офісу Президента, секретар РНБО Олексій Данилов та міністр оборони Олексій Резніков. Квіти до пам’ятного хреста поклали також курсанти військових навчальних закладів, зокрема Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, Інституту Військово-Морських сил Національного університету "Одеська морська академія", Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Біля меморіалу виконали гімн України, після чого воїни почесної варти пройшли урочистим маршем біля пам'ятного хреста Героям Крут.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...