Зеленський розповів, як один із західних лідерів пропонував йому тимчасове припинення вогню

Президент України Володимир Зеленський розповів журналістам із Казахстану, Киргизстану й Узбекистану, чи можливе тимчасове припинення вогню у війні, яку розв'язала країна-агресор Росія. Інтерв'ю 25 травня опублікувало казахстанське видання "Власть", передають Патріоти України.

За його словами, з боку РФ це неможливо. Зеленський розповів, що ще до повномасштабної війни зустрічався з нелегітимним президентом Росії Володимиром Путіним у "нормандському" форматі і вони домовилися про припинення вогню на Донбасі. Однак, хоча масових убивств у цей період не було, росіяни скеровували своїх снайперів "тренуватися" і вбивати українських військових уздовж контактної лінії, сказав він.

"Там, де вони встали, куди вони підтягують техніку потім, і роблять кілька кроків уперед. Знову підтягують техніку — це називається українською "повзуча окупація", це те, що вони робили. Ніхто там відведення військ [не робитиме], всі ці розмови, що було в мінських угодах, – це все нісенітниця абсолютна, вони не дотримувалися їх", – розповів Зеленський.

За його словами, був би сенс, якби припинення вогню було на лінії кордонів. Однак росіяни під час нещодавнього наступу на Харків пройшли 10 км і встали, і якби було припинення вогню, вони б підтягли туди ж важку техніку, пояснив Зеленський, оскільки українські сили оборони не могли б її знищити.

"Мені сказали, я не хочу говорити, який лідер: "Давайте зараз зупинимо на якийсь період і подивимося". Я кажу: добре, скажи, хто бере відповідальність, що росіяни не підведуть техніку на нашу територію? Він каже: ну ми ж будемо бачити, супутники тощо. Я кажу: почекай, а як ти зупиниш фізично? Ти хочеш показати всьому світу, що ми сказали про припинення вогню, а вони висунули техніку? Вони за добу доїдуть, ти не встигнеш, а ти тільки добу будеш закликати їх до порядку, до домовленостей, які були. Тому для нас це дуже небезпечно, дуже", – сказав Зеленський.

"Втомилась" по дорозі з Каспійського моря до України? У Калмикії впала російська ракета Калібр

середа, 10 липень 2024, 1:14

Вранці 8 липня біля села Солоне у Калмикії впала та вибухнула крилата ракета Калібр. На місці вибуху залишилася двометрова вирва, довкола розкидало уламки, пишуть росЗМІ. . Такі ракети використовує ВМФ Росії. Припускають, що ракета була несправна. . ...

Не просто так: Безсмертний пояснив, що стоїть за масованим обстрілом України 8 липня

вівторок, 9 липень 2024, 23:47

Масована атака РФ на Україну 8 липня, яка забрала життя понад трьох десятків людей, є дипломатичною тактикою країни-агресора. Так Росія хоче навʼязати нам та всьому світу свою позицію, передають Патріоти України. Про це у випуску OBOZ.Talk сказав дипло...