Зеленський розповів сенаторам США, як ті мають протидіяти "Північному потоку-2" і прискорювати вступ України в НАТО

Президент Володимир Зеленський заявив, що загрозою, яка може посилити позиції Росії у Європі, є ненадання Україні чіткого сигналу щодо членства у НАТО.

Про це йшлося на зустрічі Зеленського з сенаторами США Джин Шахін, Робертом Портманом і Крістофером Мерфі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський наголосив, що розуміння всіх загроз, які становить "Північний потік – 2", особливо актуальне напередодні зустрічі президента США Джо Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним.

Ще однією потенційною загрозою, яка може посилити позиції Росії у Європі, Зеленський назвав ненадання Україні "чіткого сигналу та конкретних термінів стосовно отримання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ)", зазначили у пресслужбі.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі на брифінгу у Києві за підсумками зустрічі з Володимиром Зеленським заявив, що надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО буде наступним логічним кроком щодо приєднання України до Альянсу.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...