Зеленський розповів, скільки винищувачів F-16 треба Україні, щоб отримати в небі перевагу над РФ

Щоб мати потужні Військово-повітряні сили, Україні необхідно отримати від союзників 160 сучасних винищувачів F-16. Вони дадуть змогу нашій армії домінувати у повітряному просторі своєї держави, передають Патріоти України.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в ексклюзивному інтерв'ю RTP. Він зауважив, що наразі партнери пообіцяли нашій державі 50-60 таких бортів, але потрібно ще 100.

"Сьогодні у нас є домовленість про майбутнє постачання 50, 60 винищувачів (F-16). Чому я це говорю? Тому що в різний час ми матимемо різну кількість винищувачів", – сказав глава держави.

"Всього нам потрібно близько 160 винищувачів, щоб мати потужні ВПС, які не дадуть Росії можливості домінувати в "повітряному просторі"", – додав він, висловивши жаль із приводу того, що ця допомога прийшла "пізніше, ніж я хотів" і що російське домінування неба є "абсолютним".

Зеленський зазначив, що винищувачі мають з'явитися у небі України "на початку наступного року". Президент визнав, що це питання складне, оскільки потребує підготовки не лише пілотів, а й інженерів, а також великої кількості спеціалізованого обслуговування.

Також глава держави наголосив, що винищувачі потрібні Україні для оборони та захисту мирного населення, а не для контрнаступу.

"Ми воюємо з Росією, ми боремося за нашу українську землю, проти загарбницької політики Російської Федерації. Винищувачі потрібні нам просто для того, щоб захистити себе. Щоб захистити нашу землю, наше море, наше небо", – запевнив він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...