Зеленський стрімко втрачає рейтинг: Кого б українці нині обрали президентом, - дані опитування

Разом із падінням рівня довіри до нинішнього президента Володимира Зеленського знижується і кількість тих, хто б зараз віддав за нього свої голоси. Водночас він досі залишається лідером в українському політикумі, передають Патріоти України.

В червні за нинішнього главу держави готові були віддати свої голоси 25% українців. Із тих, хто точно взяв би участь у виборах і визначився із кандидатом, – таких 35%. Результати нового опитування опублікував Центр Разумкова.

Рейтинг Зеленського падає

У середині квітня кількість потенційних виборців Володимира Зеленського була вищою. Серед усіх кандидатів він отримав 27,7%. Натомість серед тих, хто точно визначився, – 42,6%.

Схожі результати опитування раніше оприлюднили й інші аналітичні центри. До прикладу, дані Київського міжнародного інституту соціології майже не відрізняються. Так, за Зеленського свої голоси віддали б 25.7% і 37.6%. відповідно.

За кого ще готові голосувати українці

  • Петро Порошенко – 11% усіх опитаних і 16% тих, хто визначився;
  • Юрій Бойко – 15% і 20% відповідно ;
  • Юлія Тимошенко – 6% і 8% відповідно ;
  • Ігор Смешко – 3% і 4% відповідно;
  • Анатолій Гриценко – 2% і 3% відповідно;
  • Руслан Кошулинський – 1% і 2% відповідно.

Якби був другий тур, то до нього вийшли б Володимир Зеленський і Петро Порошенко. За нинішьного президента проголосували б 41% серед усіх респондентів, або 70% тих, хто візьме участь у виборах і визначився. За Порошенка свої голоси віддали б відповідно 16% і 30%.

Опитування проведене у період з 17 до 24 червня. Всього опитали 2017 респондентів методом "обличчя в обличчя". Похибка не перевищує 2,3%.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...