"Зеленський створює державну олігархію за російським зразком. Путін починав так само", - Портников (відео)

Щоб не було олігархів, достатньо, аби в країні діяло антимонопольне законодавство й антимонопольні органи. Натомість Зеленський, декларуючи боротьбу з олігархами, хоче усунути загрозу Порошенка як людини, яка може потім після нього прийти до влади та провести розслідування тих дій, які здійснила нинішня влада під час панування Зеленського. Про це український публіцист, письменник і журналіст Віталій Портников зазначив у програмі Еспресо.TV "Вечір з Миколою Княжицьким", передають Патріоти України.

"Не потрібні ніякі закони про олігархів – це ідіотизм. Якщо Зеленський хоче боротися з олігархами, щоб усунути загрозу Порошенка як людини, яка може потім після нього прийти до влади і провести енергійне і ефективне розслідування тих дій, які були здійснені нинішньою владою під час панування Зеленського, то це проблеми Зеленського. Я розумію, що йому потрібно убезпечити себе і зберегти все те, що він і його команда отримали від його президентства у ці тяжкі роки для України. Але, повторюю, якщо ми хочемо, щоб не було олігархів, просто потрібно, щоб ефективно діяло антимонопольне законодавство і антимонопольні органи. І все", – пояснив свою думку Віталій Портников.

Він наголошує: якщо Зеленський продовжить тут бути президентом, у нас з’являться державні олігархи, як це нині є в Росії: "Як от керівник "Роснафти" – Сечін, у якого є ціла державна компанія. Керівник "Газпрому" Міллер, у якого є ціла державна компанія. Колишній керівник "Роснано" Чубайс, у якого також є своя державна компанія.

"І ті державні компанії, вони ж обслуговують не державу, а своїх суперменеджерів, які, по суті, розпоряджаються державними мільярдами так, ніби це свої гроші", – додав Віталій Портников.

Яка нагадав ведучий програми Микола Княжицький, олігархи в Росії набули серйозного впливу над політичною системою в кампанії переобрання Єльцина 1996 р., яка надала олігархам фінансування та підтримку: "Для фінансування кампанії Єльцина була утворена група з семи фінансистів – так звана "семибанкірщина". Туди входили Борис Березовський, Михайло Ходорковський, Михайло Фрідман, Володимир Потанін, Володимир Гусинський, Олександр Смоленський, Володимир Виноградов".

Саме ці семеро людей проводили через контрольовані ними медійні канали, надані їм владою, знову до влади Єльцина. І вони побудували основу тієї системи, яка існує в Росії й зараз.

Водночас Путін, коли прийшов до влади, почав знищувати, або робити інакшою, олігархічну систему в Росії. Фактично він був тим, хто захотів стати єдиним олігархом у РФ. Схожі бажання були свого часу в Януковича, і схожі бажання зараз проявляє Зеленський.

Адже, прийшовши до влади, Путін начебто став головним борцем з олігархією в Росії. "Але зрештою ті олігархи, які лишилися в РФ – Михайло Фрідман і Володимир Потанін – стали основою путінського режиму і підтримують його. Лише вони – ті, хто прийняли Путіна і стали співучасниками всього, що відбувається в Росії, залишилися олігархами. Всі інші були знищені, як-от Ходорковський, який не погодився з бажанням Путіна контролювати всю Росію й надовго опинився у в’язниці", – додав Микола Княжицький.

Джерело: Еспресо.ТV

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...