Зеленський у Словаччині назвав перші кроки до миру на Донбасі

Володимир Зеленський висловив надію, що Словаччина, яка цього року головує в ОБСЄ, буде і надалі ставити питання про повне виведення окупаційних військ з українських територій.

Зузана Чапутова і Володимир Зеленський. Фото: Рейтерс.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що «завершення війни і деокупація всіх українських територій» є його головною місією на посту глави держави. Про це глава Української держави сказав на спільній прес-конференції з президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою у Києві, передають Патріоти України.

"Я глибоко зворушений, що повернення миру в Україну пані Чапутова назвала особистою метою. Завершення війни та деокупація усіх українських територій моя головна місія як президента України, і ми дуже розраховуємо на вашу підтримку - дипломатичний та санкційний тиск усіх наших партнерів, в тому числі і Словаччини", - заявив Зеленський.

За словами Зеленського, це необхідно не тільки Україні, але всій Європі, «яка завжди буде відчувати себе в небезпеці, поки Російська Федерація ігнорує міжнародне право». "Це потрібно не лише Україні. Цього потребує уся Європа, яка завжди буде почувати себе у небезпеці доки Російська Федерація ігнорує міжнародне право", - зазначив президент України.

«Повне і постійне припинення вогню, остаточне розведення сил в районі Станиці Луганської, яке повинно бути належним чином верифіковане ОБСЄ, стануть першими значними кроками на шляху до миру», - підкреслив президент України.

Зеленський висловив надію, що Словаччина, яка цього року головує в ОБСЄ, буде і надалі ставити питання про «повне виведення окупаційних військ і повернення під український контроль тимчасово окупованих територій».

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...