Зеленський у Туреччині зробив дивну заяву стосовно кримських татар

Гарант заявив про якісь дозволи для відвідин анексованого українського півострова представниками корінного народу, які перебрались на материк. Хто має давати такі дозволи, якщо Україна як хазяйка де-юре не чинить перепон і хто гарантує татарам безпеку?

Зеленський у Туреччині. Фото: Твіттер.

Президент Володимир Зеленський заявив, що незабаром Україна законодавчо спростить отримання дозволу для відвідування окупованого Криму для переселенців, передають Патріоти України.

"Ми не втомимося привертати увагу міжнародної спільноти до порушення прав кримських татар окупаційною російською владою в Криму, а також уважно вивчаємо проблеми кримських татар переселенців, що вимушені були покинути Крим через російську агресію.

Україна не залишить переселенців сам-на-сам з їхніми проблемами. Також, ми розуміємо, як важливо для вас відвідувати родичів та рідну землю. Найближчим часом на законодавчому рівні буде затвердження положення, яке спростить отримання дозволу для відвідування Криму," - заявив президент.

Пізніше в прес-службі президента уточнили, що спрощення буде стосуватися кримських татар громадян Туреччини. Іноземці для візиту до анексованого Криму мають отримати офіційний дозвіл від України. Перетинати кордон у невстановлених місцях в обхід офіційних пунктів пропуску заборонено.

За словами президента, окупаційна влада у Криму нехтує ідентичністю кримських татар. Український президент переконаний, що Крим обов’язково повернеться до складу України. Також він подякував Туреччині за солідарність з Україною. Президент у своїй промові згадав депортацію кримських татар.

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...