Зеленський в ООН назвав основні кроки для миру на Донбасі (відео)

Президент на 75-й сесії Генасамблеї ООН висловився про актуальні проблеми та вкотре розповів про агресію РФ.

Першими кроками для миру на Донбасі мають стати виведення військ з окупованих територій та повернення Україні постійного контролю над кордоном. Про це заявив під час відеовиступу перед учасниками 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

"З 27 липня розпочався режим всеосяжного припинення вогню, який попри спроби його зірвати все ж дає надію на досягнення стабільної тиші. І вона вкрай необхідна, щоби продовжити рух на шляху до миру", - підкреслив він.

За словами Зеленського, наступними кроками мають стати: "Виведення незаконних збройних формувань і озброєнь з окупованих територій; повернення контролю над державним кордоном; і врешті-решт, відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів".

Президент наголосив, що Україна довела своє прагнення до миру. "Нам вдалося розблокувати діалог, ми відновили зустрічі лідерів країн Нормандського формату, досягли суттєвого прогресу у взаємному звільненні утримуваних осіб", – зауважив Зеленський.

Він подякував міжнародним партнерам за підтримку України на шляху до миру на Донбасі. "Впевнений, що у відновленні суверенітету та територіальної цілісності України, а з нею - й авторитету міжнародного права важливу роль має відігравати саме ООН", - зазначив Зеленський.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...