Зеленський ветує законопроект про електронні декларації і запропонує зміни, - нардеп

Президент України Володимир Зеленський, як і вимагали українці, підписавши відповідну петицію, накладе вето на ухвалений парламентом законопроект №9534, який не передбачає відкриття декларацій нардепами, пише народний депутат Ярослав Железняк в Telegram, передають Патріоти України.

Вчора закон повністю підготували на підпис голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, який найближчими днями повернеться з відрядження з Японії та завізує документ, зазначив нардеп. Після цього закон мають скерувати до Офісу президента – для підпису главою держави.

"За інформацією з багатьох джерел, президент швидко накладе вето. І запропонує свої правки, так щоб декларації були відкриті одразу. Ну і депутатів публічно посварить звичайно", - повідомив Железняк.

За його словами, парламент орієнтовно в 20-х числах вересня підтримає пропозиції до закону і виправить текст по деклараціям. На думку парламентарія, за голоси у цьому випадку не варто турбуватися. "Є відчуття що вже зараз кількість голосів за правку буде десь наближатися до конституційної більшості", - додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...