Зеленський віддав лідерам ЄС списки потрібної зброї, але до Шольца список... так і не дійшов, - німецькі ЗМІ

В ході своєї поїздки до Брюсселя президент Володимир Зеленський передав лідерам Європейського Союзу списки зброї, яка необхідна Україні. Однак до канцелярії Олафа Шольца цей список так і не дійшов, інформують Патріоти України.

Як розповів німецькому виданню Bild неназваний "високопоставлений чиновник у Брюселі", на зустрічі з лідерами країн ЄС Зеленський вручив їм списки необхідної ЗСУ зброї. При цьому списки були різними – для кожної країни свій, що враховує її військові можливості.

Канцлер Австрії Карл Нехаммер і прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас підтвердили отримання такого документа від Зеленського. Водночас джерело в німецькому уряді повідомило журналістам, що делегація ФРН не отримувала від президента України жодних списків.

"Цілком можливо, що канцлер Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон не отримали список, тому що вони вже обмінялися думками з Зеленським в Парижі у вівторок ввечері", – припускає видання.

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...