Зеленський відреагував на петицію про заборону очного навчання

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 12 липня, відповів на петицію про заборону очного навчання у закладах освіти під час воєнного стану і попросив прем'єр-міністра опрацювати це питання, передають Патріоти України.

Як повідомляється на сайті глави держави, Зеленський нагадав, що має право діяти лише на підставі Конституції та законів України, згідно з якими, освітню політику реалізовують уряд, інші центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. Також заклади освіти можуть самі ухвалювати рішення щодо академічних, організаційних та інших питань.

Зеленський також повідомив, що, згідно з постановою Кабміну від 24 червня, обласні та Київська міська військова адміністрації разом із керівниками навчальних закладів організовують початок навчального року залежно від ситуації з безпекою в регіоні.

Президент звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і попросив розглянути пропозиції, викладені у петиції, та повідомити про результати розгляду автору звернення.

Кабінет міністрів рекомендував школам розпочати навчальний рік 1 вересня, а університетам — 15 серпня, за винятком перших курсів. Міністр освіти Сергій Шкарлет казав, що при обласних військових адміністраціях в Україні створять спеціальні комісії, які визначатимуть, чи безпечно розпочинати очне навчання в місцевих школах з 1 вересня.

За словами Шкарлета, у разі небезпеки формат навчання може бути дистанційним чи змішаним, а очна форма можлива лише за погодженням з обласними та Київською військовою адміністрацією. Він також сказав, що батьки, які не хочуть віддавати дитину на очне навчання, можуть обрати інший формат — дистанційний, індивідуальний або екстернат.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...