Зеленський відвідав Роботине на Запоріжжі (фото, відео)

Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Запорізької області та відвідав військовослужбовців у Роботиному. Про це очільник держави проінформував у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

За його словами, під час робочої поїздки він поспілкувався з бійцями 65-ї окремої механізованої бригади, які тримають оборону у Роботиному. Очільник держави зазначив, що під час візиту на бойові позиції він відзначив захисників державними нагородами.

"Поспілкувався із захисниками, подякував їм та вручив державні нагороди. Честь бути сьогодні тут. Підтримати воїнів і нагородити. На їхніх плечах складна, вирішальна місія – відкинути ворога й захистити Україну. Пишаємося нашими воїнами, дякуємо кожному!" - йдеться у дописі Зеленського.

Окремо президент розповів, що провів у Запорізькій області нараду щодо безпекової ситуації в регіоні. Під час зустрічі очільник держави заслухав доповіді військового командування, керівників правоохоронних органів.

"Важливі питання. Ситуація на полі бою, оборонні дії на Авдіївському напрямку, ситуація в районі Роботиного та на інших ділянках фронту, фортифікації. Захист об’єктів критичної інфраструктури та оборонно-промислового комплексу регіону від ворога", - додав президент.

Окремо поїздку Зеленського на фронт прокоментував пресцентр Офісу президента. За даними відомства, очільник держави заслухав інформацію про оперативну обстановку від командувача оперативного угруповання військ "Запоріжжя" Володимира Горбатюка.

Захисникам, які тримають оборону у Роботиному, Зеленський вручив державні нагороди. Зокрема, відзнаку Президента "Хрест бойових заслуг" вручив командиру розвідувального взводу старшому лейтенанту Андрію Ольшанському, а бійцям - ордени Богдана Хмельницького та "За мужність".

"Я вам бажаю цієї перемоги. Бажаю зробити все, щоб ця перемога була швидшою. Щоб вас підтримували рідні, близькі та всі громадяни України. Всі адекватні люди у світі розуміють, що у вас найскладніша робота, і всі українці вами пишаються", - процитував Офіс президента очільника держави.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...