Зеленський, вітаючи українських волонтерів зі святом, не зміг не згадати про Порошенка

Президент Володимир Зеленський, вітаючи українських волонтерів зі святом, знов не втримався від шпильки на адресу свого попередника Петра Порошенка, зазначають Патріоти України. Це выдбулося в той же день, як шостий гарант порівняв пандемію коронавірусу в Україні з діяльністю корпорації "Рошен".

«Деякі політики говорили, що держава в 2014 році могла обійтися і без волонтерів. Ні, не могла. Тому що це було не просто про матеріальне забезпечення військ. Волонтери допомагали Збройним Силам і нашим добровольцям всім необхідним, коли держава не здатна була це забезпечити. І саме волонтери, а не політики згуртували тоді суспільство на захист держави», - заявив Зеленський.
На думку президента, волонтерів слід покликати на дипломатичну службу, і тоді Україна уникла б маси помилок. Втім, Зеленський не згадав, чи збирається виправляти це упущення.
«Було б набагато краще, якби в 2014-2015 роках волонтерів допустили і до виконання особливих дипломатичних завдань держави. Тоді Україна не допустила б ряду політичних помилок, з наслідками яких припадає до сих пір боротися в переговорному процесі», - заявив Зеленський, як досвідчений переговорник, на свою думку.
Нагадаємо, в 2015 році Порошенко заявив, що вдячний волонтерам, які взяли на себе забезпечення армії в перші дні війни. «Без цього вкладу ми б все одно перемогли, але було б набагато важче», - сказав він. Після того піднялася хвилі обурення, і п'ятий президент вибачився за невдалу фразу: «Без волонтерів і всього українського народу наша перемога була б неможлива».

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...