Зеленський влаштував розправу? Суд заарештував все майно і активи Порошенка

Печерський суд Києва наклав арешт на все майно і активи голови партії "Європейська солідарність" і колишнього голови держави Петра Порошенка. Відповідне рішення ухвалила суддя Віта Бортницька. Про це повідомив адвокат політика Ігор Головань. Рішення прийнято за клопотанням прокуратури про арешт всього майна і активів політика, який зараз перебуває на відпочинку, зазначають Патріоти України.

Захист Порошенка вже повідомив, що подасть апеляцію на рішення суду. Адвокат Ігор Головань наголосив, що захисники вважають цю справу політичним переслідуванням Порошенка.

П'ятий президент проходить підозрюваним у справі про держзраду. Провадження розслідується за ч.1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

Порошенко підозрюється в тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, у тому числі з числа представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", зокрема, шляхом закупівлі вугілля у самопроголошених "республік" на загальну суму близько 1,5 млрд грн.

За версією ДБР, закупівля палива в ОРДЛО поставила енергетичну сферу України в залежність від Російської Федерації і "ЛДНР", підірвавши економічну безпеку держави в 2014-2015 роках, позбавивши можливості диверсифікації джерел поставок енергетичних ресурсів, а також надало РФ більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: