Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання полякам особливого статусу в Україні, - Дуда

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради України законопроєкт щодо поляків. Йдеться про надання полякам особливого статусу в Україні. Про це 11 липня повідомив президент Польщі Анджей Дуда, передають Патріоти України.

"Президент Зеленський сьогодні вніс до Верховної Ради проєкт закону про надання полякам в Україні особливого статусу", - йдеться повідомив Дуда.

Про надання особливого статусу полякам в Україні Дуда заявив під час вшанування жертв Волинської трагедії, або як її називають у Польщі Волинської різанини. Він наголосив, що попри складне минуле, зараз Польща та Україна демонструють єдність.

"Те, що сьогодні відбувається між поляками та українцями, є найкращим доказом того, що йдеться не про помсту. Сьогодні немає поляків, які б не знали, що таке Волинська різанина, але вони приймають під свій дах українців, допомагають усьому народу і державі", - сказав Дуда.

Також президент Польщі наголосив, що зараз в українців та поляків є велика відповідальність за те, яким буде майбутнє Польщі та України.

"Ми не збираємося": У ЗСУ відповіли на чутки про відведення з фронту танків Abrams

неділя, 28 квітень 2024, 10:56

У Збройних силах України спростували чутки про відведення американських танків Abrams з фронту. У війську зазначили що не мають наміру ховати від окупантів те, що "зазвичай примушує ховатися їх самих". Про це заявили бійці 47-ї окремої механізованої б...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...