Зеленський вручив ключі від нових квартир киянам, що втратили житло через вибух у багатоповерхівці на Позняках

При цьому, хто проплатив за партію квартир для постраждалих, президент не уточнив, зазначивши лише, що його офіс опікується проблемою

Президент Володимир Зеленський урочисто вручив перші 12 ключів від квартир сім’ям, постраждалим у результаті вибуху в будинку в Дарницькому районі Києва. Відео опублікувала прес-служба Офісу президента України в Facebook, зазначають Патріоти України.

Український лідер повідомив, що перед заходом він побував у сімей, які в результаті вибуху в будинку втратили рідних.

“Я від усього серця співчуваю, всі розуміють, що таке втрачати близьких. Це дорожче, ніж будь-які квартири. Розуміємо, що їм важче за всіх, всім п’яти сім’ям, які втратили найдорожче, що є”, – підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що ключі від 40 квартир будуть передані постраждалим сім’ям і цим займається особисто ОП. Перші 12 квартир отримали сім’ї з дітьми, а також Анастасія, яка втратила всю сім’ю і Анатолій, який втратив батька. Інші квартири будуть добудовані протягом місяця.

За словами президента, всі 40 квартир нові і в них буде зроблено ремонт за рахунок влади. Мер Києва Віталій Кличко також додав, що проходять зустрічі, на яких вирішуються наявні питання і робиться все для того, щоб потерпілі кияни якомога швидше повернулися до нормального життя.

"Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про виділення коштів і надання матеріальної допомоги постраждалим мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух.

Усі постраждалі родини отримають по 50 тисяч гривень. Тим, хто отримав важкі травми, виділять по 80 тисяч, середні – 70, легкі – 60 тисяч гривень. Родичі загиблих отримають по 100 тисяч гривень за кожну загиблу особу з членів родини. Ми вже здійснюємо всі необхідні процедури, аби найближчим часом люди отримали ці кошти.

Що стосується нового житла для всіх постраждалих мешканців нагадаю, що запропонував прем’єр-міністру варіант, як можна допомогти постраждалим мешканцям: половину коштів на житло для них може надати місто, а половину – виділити уряд.

Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух. Мова йде або про надання грошової компенсації за ринковою вартістю житла. Або про придбання і передачу квартир", - написав мер столиці на своїй сторінці у ФБ.


Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...