"Зеленський вже визначився": Гордон - про можливий арешт Порошенка

Журналіст Дмитро Гордон вважає, що президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення щодо колишнього глави держави Петра Порошенка, який фігурує як підозрюваний у кримінальному провадженні про постачання вугілля з тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, але призначені президентом люди в органах влади "не можуть професійно виконати волю першої особи". Таку думку аналітик озвучив в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", відповідаючи на відповідне питання ведучих, передають Патріоти України.

"Там якась дивна історія, пов'язана з тим, що спочатку прокуратура подавала клопотання про арешт Порошенка, потім прокуратура забрала це клопотання. Про що це каже: влада ще не вирішила, арештовувати Порошенка чи ні?" - запитав ведучий.

За словами Гордона, така ситуація пов'язана з тим, що в органах державної влади в Україні "надто мало професіоналів". "Розумієте, коли підбирають до всіх органів влади людей за принципом особистої відданості, а не за принципом професіоналізму, тоді починаються проблеми у державному управлінні", - зазначив журналіст.

"Я не дуже тоді розумію, непрофесіоналізм та особиста відданість у чому виражаються: Зеленський ще не знає, саджати Порошенка чи ні?" – уточнив ведучий.

Відповідаючи на цю репліку, Гордон припустив, що президент уже визначився з цього питання. "Я думаю, що Зеленський знає - Порошенко саджати. Але оскільки він підбирає в управління людей слабших за себе або людей йому відданих, або людей, яких він давно знає, це не є синонімом професіоналізму, то виконавці не можуть виконати волю першої особи так, щоб це було професійно", – заявив журналіст.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...