Зеленський з Єрмаком знають про переваги не з чуток: Одеські прикордонники отримали новітні французькі вертольоти

Окрема Одеська авіаційна ескадрилья поповнилася трьома сучасними гелікоптерами французької компанії AIRBUS H125. Їх прикордонники будуть використовувати вже найближчим часом. Про це повідомляє Державна прикордонна служба, зазначають Патріоти України.

15 військовослужбовців авіаційного складу ескадрильї пройшли курси підвищення кваліфікації з цього виду техніки у Франції.

Гелікоптери AIRBUS Н125 оснащені оптико-електронною системою спостереження, що дозволяє здійснювати моніторинг державного кордону, у тому числі і в інфрачервоному світлі. Обладнання дає можливість вести зйомку відео у високій якості і за допомогою супутникового обладнання в режимі реального часу передавати його.

Також гелікоптери обладнані системою оповіщення з гучномовцями та спеціальними авіаційними прожекторами, які можуть бути використані синхронно із системою оптико-електронного спостереження.

Дальність польоту нових гелікоптерів без дозаправки перевищує 500 км, а крейсерська швидкість становить 220 км/год.

Вертолітні машини AIRBUS Н125 у п'ять разів економніші у використанні палива та мають кращі маневрені характеристики порівняно з МІ-8, які є на озброєнні у Державній прикордонній службі.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...