Зеленський за кермом авто перевірив відремонтовану трасу "Маріуполь-Запоріжжя" (відео)

На реконструкцію 200-кілометрової дороги витратили близько 2,5 млрд доларів.

Зеленський перевірив відремонтовану дорогу на Маріуполь. Фото: скріншот з відео.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня оглянув дорогу Н-08 біля Маріуполя, яку нещодавно капітально відремонтували. Про це повідомили на сторінці Офісу президента, передають Патріоти України.

Президент України сів за кермо автомобіля і сам проїхав дорогою, аби перевірити її якість. "Ми вдячні всім, і робітникам, які встигли побудувати у ті терміни, які ми зазначили. За три місяці побудовано близько 130 кілометрів. Вся дорога – 200 кілометрів. 70 кілометрів цієї дороги будували 3 роки, а зараз за 3 місяці побудували 130 кілометрів дуже важливої траси Запоріжжя – Маріуполь. Якщо всі дороги ми будемо так будувати в країні, ми встигнемо за 4 роки, за чотири з половиною роки побудувати найважливіші траси нашої країни", – сказав Зеленський.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук зазначив, що у будівництві автошляху брали участь турецькі й українські компанії. Він додав, що поруч є порт, тому вантажівкам, які їдуть туди, треба дотримуватися вагового режиму, щоб не розбити дорогу.

Зазначимо, що для металургійних підприємств, портів та української армії це чи не найважливіша транспортна артерія. Востаннє трасу ремонтували аж на початку 90-х. Останні 5 років дороги не стало взагалі – зерновози та військова техніка повністю знищили асфальт. Масштабна реконструкція почалась ще минулого року. На реконструкцію 200-кілометрової траси витратили близько 2,5 млрд доларів.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...