Зеленський заявив про готовність вести переговори з РФ

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність вести переговори з Росією щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це глава держави сказав у вівторок, 4 червня, на прес-конференції за підсумками зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом, повідомляють Патріоти України.

Зеленський повідомив, що Україна готова до виконання "Мінських угод", наголосивши на необхідності різких змін всередині країни.

"Україна прагне досягти високих стандартів життя, викорінити корупцію і модернізувати державу. Це можливо тільки забезпечивши нашу національну безпеку. Ми готові вести переговори з РФ, ми готові впровадити Мінські домовленості, але ми спочатку повинні мати можливість захищати себе і стати сильнішими в економічному, політичному і військовому сенсі", - заявив він. Президент також подякував НАТО за підтримку України, назвавши вступ до Альянсу пріоритетом зовнішньої політики.

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...