Зеленський закликав французький бізнес покинути РФ, одну компанію вже "дотиснули"

Президент України Володимир Зеленський в середу закликав французьких бізнес-гігантів Renault, Auchan і Leroy Merlin припинити присутність в Росії, а також закликав французькі компанії покинути країну, передають Патріоти України.

"Французькі компанії повинні піти з російського ринку. Renault, Auchan і Leroy Merlin та інші повинні перестати бути спонсорами російської військової машини. Цінності важливіші за прибутки", - заявив Зеленський у своєму відеозверненні до французького парламенту в середу.

Для деяких французьких компаній, до яких звернувся Зеленський, російський ринок являє собою найважливішу частину їх прибутку. Згідно з результатами продажів компанії за 2021 рік, Росія є другим за важливістю ринком для Renault, поступаючись тільки рідній базі автовиробника Франції за обсягом продажів.

Російський ринок також має ключове значення для французького гіганта роздрібної торгівлі будматеріалами Leroy Merlin. Будучи присутнім як в Росії, так і в Україні, перша представляє 18% глобальної діяльності бренду.

Зазначимо, раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба і закликав весь світ бойкотувати автомобілі компанії Renault.

Сьогодні ввечері стало відомо, що Renault призупиняє всі операції в РФ. Про це повідомляє Reuters.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...