Зеленський закликав Вашингтон постачати сучасні танки та літаки, але Байден залишився непохитним, - Politico

Війна в Україні стане новим складним випробуванням у 2023 році для Заходу. Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США просив у глави США Джо Байдена надати Україні сучасні танки та літаки. Але позиція Вашингтона щодо цього питання не змінилася. Про це пише Politico, передають Патріоти України.

"Головним пріоритетом Зеленського залишається збільшення кількості зброї, боєприпасів та обладнання для України. Він повторив свій заклик під час візиту до США — попросив Байдена надати нашій країні більше сучасного озброєння. Байден залишився непохитним по відношенню до деяких прохань про танки, ракети і винищувачів", — повідомляє джерело.

Водночас Байден погодився почати постачання систем ППО Patriot і нових високоточних бомб, що ще кілька тижнів тому вважалося неможливим.

Видання додає, що у США тривають дискусії щодо постачання сучасної військової техніки в Україну, оскільки такий крок може спровокувати ескалацію конфлікту і призведе до затягування термінів потенційних переговорів. Але після передачі Patriot США вже 2023-го можуть переглянути свою позицію щодо того, яку зброю вони вважають "ескалаційною". Додамо, що голова Офісу президента України Андрій Єрмак назвав візит Зеленського до США дуже успішним.

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...