Всіх "в сад": Зеленський запропонував люструвати Порошенка, Тимошенко, всіх нардепів та урядовців (відео)

Президент України Володимир Зеленський запропонував законопроект, який має розширити дію закону про очищення влади (люстрацію) на президента, депутатів, міністрів та інших топ-чиновників, які займали посади з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року, повідомляють Патріоти України. Як уточнив представник президента у Верховній Раді "репресії" стосуватимуться і однопартійців "Слуги народу".

Які посади Зеленський хоче додати до переліку тих, що потрапляють під люстрацію?

  • Посаду президента України,
  • всіх народних депутатів,
  • голови Верховної Ради,
  • членів уряду,
  • генерального прокурора,
  • голови Служби безпеки,
  • голови Антимонопольного комітету,
  • голови Фонду держмайна,
  • голів Державної фіскальної служби і митниці,
  • секретаря Ради національної безпеки і оборони,
  • керівництва оборонних підприємств.

Нас звинувачують, що ми хочемо скасувати люстрацію. Щоб усі зрозуміли, що ми не збираємося скасовувати люстрацію – ми пропонуємо її підсилити, – заявив Зеленський у відеозверненні.

Президент додав, що пропонований ним законопроект – тільки громадська оцінка діяльності відповідних осіб: "Упевнений, що дії всіх зазначених осіб в майбутньому отримають і справедливу юридичну оцінку".

Зеленський у зверненні поставив низку риторичних запитань:

Для чого потрібні народні депутати, які залишають депутатську недоторканність, узаконюють незаконне збагачення, просто не ходять на роботу?

Для чого потрібно міністри, які розповідають, що українці занадто багато їдять", які "будують дороги тільки у власному Facebook і народжують дітей в Америці, які угробили здоров'я нації і розповідають про шкоду вишневих кісточок?

Для чого потрібні прокурори, які можуть посадити тільки власну печінку? Для чого міністр економіки часів Януковича називає громадян "ублюдками", вибиває з рук телефони і обіцяє "дати їм по морді"?!

Я щодня ламаю голову – що з ними зробити? Може, обміняти їх всіх на наших полонених? А, може, одягнути в браковані бронежилети, які вони закупили, і відправити на передову? Думаю, найменше, що можна зробити зараз, – назавжди позбавити їх усіх можливості брати участь в управлінні державою, – сказав президент.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...