"Зеленський здався без бою": Український дипломат прокоментував повернення РФ до ПАРЄ

На думку Костянтина Єлісєєва, програш Банкової може дорого обійтися Україні.

Костянтин Єлісєєв. Фото: Фокус.

Рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи про повернення Росії не було невідворотним, а глава держави Володимир Зеленський здався майже «без бою». Про це у своєму блозі написав український дипломат, екс-представник України при Європейському Союзі (2010-2015) Костянтин Єлісєєв, передають Патріоти України.

«У дипломатії є золоте правило: «нічого не погоджено, поки все не погоджено». А озвучене рішення є, зазвичай, запитальною позицією, від якої відштовхуються і шукають компроміс. Банкова ж дозволила європейцям поставити Україну перед фактом і, на жаль, Глава держави здався майже «без бою»… Попри титанічні зусилля української парламентської делегації і наших друзів, у Страсбурзі росіянам була розстелена червона доріжка», – зазначив дипломат. На думку дипломата, програш Банкової у ПАРЄ може дорого обійтися Україні.

«Це перший пропущений удар з підриву міжнародного санкційного режиму. Цей успіх дає Росії відчуття вседозволеності. Тепер вона буде ще менш зговірливою», – наголосив Єлісєєв. Крім того, дипломат розкритикував Володимира Зеленського за публічне з’ясування стосунків із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

«Такі ситуації не приносять нічого доброго, а лише послаблюють українську дипломатію, довіру до неї з боку партнерів, а також стимулюють російські дезінформаційні зусилля. Тепер будь-яке зовнішньополітичне рішення МЗС може сприйматись крізь призму погоджено/не погоджено з президентом», – написав український дипломат.

Також Костянтин Єлісєєв висловив подив мовчанню Володимира Зеленського з нагоди п’ятої річниці підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «Чи залишається Угода важливою для Глави держави та його офісу? У контексті ліквідації згадки про євроінтеграцію у структурі нового Офісу президента та мовчання Зе-стратегів на тему Угоди, перспективи поглиблення політичної асоціаціі та економічної інтеграції за правління президента Зеленського, не видаються суто райдужними», – зазначив дипломат.

Єлісєєв нагадав президенту Зеленському, що європейський дискурс потребує постійної присутності в публічній площині, «інакше агресивне зростання російської присутності в українському медіа просторі заповнюватиме його альтернативною концепцією».

"Диму без вогню не буває": Путін був на межі життя та смерті, - оккультист

вівторок, 7 травень 2024, 7:22

Чутки про смерть диктатора РФ Володимира Путіна не відповідають дійсності. Однак восени 2023 року, коли вони вибухнули, глава Росії справді мав критичний момент. Про це розповів відомий російський окультист та філософ Андрій Космач в інтерв'ю блогеру М...

Істерики та погрози Путіна не ввели в оману: Сполучені Штати не бачать ознак, що росіяни застосують ядерну зброю проти України, - Держдеп США

вівторок, 7 травень 2024, 7:15

У Державному департаменті США прокоментували анонс російських навчань з використанням тактичної ядерної зброї. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер. . "Риторика Росії - ядерна риторика - є безрозсудною та безвідповідальною впр...