"Зеленський зможе обстрілювати Москву": Німецька "подруга Путіна" розкритикувала постачання озброєнь Україні

У суботу, 27 січня, німецька політикиня Сара Вагенкнехт на першому з'їзді своєї партії у Берліні різко розкритикувала постачання Німеччиною озброєнь Україні для захисту від російської агресії. Про це повідомляє Deutsche Welle, передають Патріоти України.

Зокрема, лідерка "Альянсу Сари Вагенкнехт” (BSW), яку називають “подругою Путіна”, звинуватила очільника опозиційних консерваторів Фрідріха Мерца в тому, що він "вимагає передати Україні німецькі крилаті ракети TAURUS, якими Зеленський зможе обстрілювати Москву".

Сара Вагенкнехт вважає, що постачання Україні озброєнь лише затягують війну, та вимагає розпочати мирні переговори між Києвом та Москвою без жодних попередніх умов. Вона цинічно називала війну “бізнесом”, в якому йдеться “про сировину, про сфери впливу і завжди про продаж озброєнь”.

“Як свого часу щодо афганського Гіндукуша говорили, що там захищається і наша свобода, так і зараз в ім'я нашої свободи повинні далі страждати і вмирати українці, а ми постачаємо їм озброєння для досягнення перемоги, в яку більше не вірять навіть самі українські генерали”, - заявила політикиня.

Сара Вагенкнехт також вважає, що західні санкції шкодять не Росії, а Німеччині, та критикує Шольца за відмову купувати “екологічний” російський трубопровідний газ. При цьому лідерка BSW чомусь промовчала про те, що ніяких санкцій проти російського трубопровідного газу немає, а Росія з власної ініціативи припинила його постачання до Німеччини.

Хто така Сара Вагенкнехт

Сара Вагенкнехт – ветеранка німецької політики, народжена у родині німкені та іранця. Вона виросла у Східній Німеччині і 1989 року вступила у марксистсько-леніністську Соціалістичну єдину партію, яка правила у соціалістичній Німецькій демократичній республіці. З часу утворення традиційно проросійської партії Die Linke у 2007 році Вагенкнехт була її найпомітнішою фігурою.

23 жовтня у Берліні разом з кількома однодумцями Вагенкнехт заявила журналістам про створення асоціації, яка носитиме її ім’я – "Альянс Сара Вагенкнехт – за розум і справедливість" (Bündnis Sahra Wagenknecht, скорочено – BSW).

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...