Зеленський змусив харківського губернатора вибачитися перед Ярославським і Кернесом, які його обізвали "міллю"

На президента вплинуло те, що саме Олександр Ярославський домовився з китайським підприємцем Джеком Ма про доставку з Китаю тестів на коронавірус.
Олексій Кучер. Фото: соцмережі.

Президент Володимир Зеленський особисто змусив харківського губернатора Олексія Кучера вибачитися перед бізнесменом Олександром Ярославським і мером Харкова Геннадієм Кернесом, з якими у чиновника виник конфлікт. Про це повідомляється в Telegram-каналі «УП. Off the record», передають Патріоти України.

Раніше харківський олігарх Ярославський публічно принижував керівників Харківської ОДА – Кучера та його заступника Пастуха. Бізнесмена не зупинило те, що він обзиває людей, призначених президентом. Також Ярославський на засіданні штабу по боротьбі з коронавірусом заявив керівникам ОДА, що тести на COVID-19 були куплені за його власні гроші.

Після засідання Кернес написав у своєму Telegram, що Кучер «самоусунувся» від боротьби з коронавірусом. Він не прийшов на зустріч з бізнесом, а замість себе відправив Пастуха. На другий день мер Харкова обізвав губернатора «міллю», а себе і Ярославського «танком». При цьому він перерахував, який внесок зробили бізнесмени в боротьбу з COVID-19.

У відповідь Кучер на своїй сторінці в Facebook опублікував допис про те, що Ярославський вирішив допомогти заробити компанії свого брата, яка займається постачанням обладнання, і радив владі, як витрачати місцевий бюджет. Нібито після відмови бізнесмен почав ображати губернатора та його заступника.

«Кернес і Ярославський – це танк, який швидше схожий на трактор виробництва ХТЗ, випуск яких Ярославський так і не налагодив, хоча багато про це говорив», – писав губернатор.

«Українська правда» пише, що Зеленський після зустрічі з представниками українського бізнесу вирішив особисто втрутитися в конфлікт між Кучером, Ярославським і Кернесом.

«Зеленський особисто зателефонував Кучеру і попросив вибачитися перед бізнесменом. Або ж шукати нове місце роботи. Як результат, Кучеру довелося миритися з Кернесом і Ярославським», – повідомляє «УП».

Також на президента вплинуло те, що саме Ярославський домовився з китайським підприємцем Джеком Ма про доставку з Китаю тестів на коронавірус. Згодом Кучер видалив свій допис про Ярославського і Кернеса.

«Друзі, довго думав над останніми подіями. Емоції стихли, а осад залишився. Вчора поговорили з Олександром Ярославським. Пост видалив. Зараз не час для емоцій. Олександр вже виділив на боротьбу з COVID-19 власні гроші й готовий допомагати харків’янам далі. Це головне», – написав губернатор у Facebook.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...