Зеленський знаходиться на роздоріжжі: Небоженко розповів, чого чекати від позачергового засідання Ради

Очікуване позачергове засідання Верховної Ради не вирішить політичні проблеми президента Володимира Зеленського щодо створення контрольованого уряду. Таку думку в коментарі InfoResist висловив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

«Президент зараз знаходиться на такому роздоріжжі: або він буде дотискати закон про землю, який дуже важливий для отримання грошей МВФ, або він зробить позачергову сесію для перетрушування Кабміну. Але кадрові зміни Кабміну без того, щоб піднімати питання про голову МВС Авакова, це політично нічого не дасть. Тобто насправді 4 березня може бути великий пшик, бо там буде обмін на інші, такі ж, прізвища. З Оксфордом, з англійською мовою, з прекрасним знанням маленьких ресторанчиків у Вашингтоні й так далі», – пояснив політолог.

За його словами, засідання парламенту нічого не дасть, оскільки у Зеленського немає своїх сильних економістів. «Вірніше, вони є, але вони поки що сидять у Верховній Раді. А позачергова сесія – це дуже цінний інструмент для змін, ви не можете регулярно займатися позачерговими сесіями. Так що, я думаю, 4 березня там будуть якісь сенсації, але говорити про те, що він вирішить свої політичні проблеми щодо створення контрольованого Кабміну і НАБУ не доводиться», – стверджує Небоженко.

Також він прокоментував інформацію про можливу відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука. «У нього перший запис у трудовій книжці. І чому б йому не піти? Він же не грав якусь роль в бюджеті, не контролює МВС, ні Мілованова, він грає роль красивої жінки на ресепшні в дорогому ресторані. Він представляє Кабмін, а не щось там вирішує. Тому нічого трагічного не відбувалося. Проблема в тому, що якщо там з’явиться абсолютно невідома людина, це ще більше знизить рейтинг у президента», – вважає політолог.

При цьому Небоженко наголосив, що поява давно відомого політика ще більше погіршить ситуацію. «Тому що «слуги народу» проходили не як «слуги» і не як народ. А як нові люди. А якщо нові люди роблять ставку в реформі на старих людей, то навіть самі спрощені виборці заберуть свої голоси», – підсумував Небоженко.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...