Зеленський знов заговорив про завдання "мінімум" щодо звільнення загарбаних Росією територій

Після рішучої заяви про неможливість переговорів з Путіним та територіальних поступок державі-агресору, чинний президент України знов демонструє певну поміркованість в питанні деокупації. Це можуть розцінити як сигнал про готовність до компромісів

Завдання-мінімум для України - це звільнити територію, яку захопили росіяни після 24 лютого. При цьому завдання-максимум - деокупація всієї території України та вихід на міжнародно визнані кордони 1991 року.

Про це повідомляє голова держави заявив в інтерв'ю президента України Володимира Зеленського ВВС.

"Але наш головний план, цей фініш, як ви кажете, - це, звичайно, вся наша територія згідно з міжнародним правом, у міжнародно визнаних межах 1991 року - тобто включно з Донбасом, окупованими зараз частинами наших Донецької та Луганської областей, а також Крим. Все це - наша територія. Я вважаю, що це абсолютно справедливо", - наголосив Зеленський.

На запитання журналіста, чи можливо виконати таке завдання, глава держави відповів: "Я думаю, що це можливо. Я думаю, що це дуже потрібно".

Президент додав, що вийти на кордони України важливо, оскільки, якщо цього не зробити, Росія завжди матиме можливість знову піти на окупацію України повністю.

"Чому так погано мати Донбас розділеним, як це було до 24 числа? Так, ми планували, казали, що давайте дипломатично вирішимо це питання. Але розділений Донбас - це ризик повернення війни, ось про що я говорю. Тому я вважаю, що це треба закінчити", - сказав він.

Зеленський зазначив, що найкраще закінчення війни - це повернення української влади на тимчасово окуповані території та присутність українських прикордонників на кордонах у міжнародно визнаному значенні.

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...