"Зеленський зробив би це публічно": В ОПУ відреагували на "звернення" до Путіна через главу Індонезії

Президент Індонезії Джоко Відодо після візиту в Києві відправився в Російську Федерацію. Там на зустрічі з президентом Володимиром Путіним він нібито передав кремлівському диктатору послання президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України.

На брифінгу за підсумками зустрічі з Путіним Відодо заявив, що передав йому послання Зеленського. Деталі послання він не розкрив. Також президент Індонезії підкреслив, що готовий брати участь у налагодженні діалогу між лідерами Росії та України.

Разом з тим в Офісі президента Зеленського заявили, що ніякого послання в Кремль глава України не передавав. "Президент України, якщо хоче до когось звернутися, робить це публічно у своїх щоденних зверненнях", - заявив прес-секретар Зеленського Сергій Нікіфоров у коментарі українським ЗМІ.

У цьому контексті Никифоров нагадав, що Індонезія також постраждала від російського вторгнення, адже країна є одним з найбільших імпортерів пшениці з України. До речі саме блокування українських портів було основною темою на переговорах президентів в Києві. Речник Зеленського додав, що Росія несе повну відповідальність за зрив експорту як до Індонезії, так і до інших регіонів світу.

Напередодні в ході візиту президента Індонезії в Україну ЗМІ повідомляли, що Відодо, щоб спробувати допомогти мирним переговорам, нібито запропонував Зеленському передати послання Путіну. Він також говорив, що буде переконувати російського президента припинити бойові дії в Україні.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...