Зеленський звернувся до високопосадовців ЄС: "Скоро ми у вас проситимемо не гроші, а екстрадицію розшукуваних"

Президент Володимир Зеленський висловив надію, що новий склад Верховної Ради дозволить повністю викорінити корупцію в Україні. Про це голова держави сказав на прес-конференції за підсумками саміту Україна – ЄС в понеділок у Києві, зазначають Патріоти України.

“Упевнений, що новий склад українського парламенту, який з’явиться зовсім скоро, повністю розв’яже нам руки для придушення корупції в Україні. Я дякую Європейському Союзу, який готовий і надалі нас підтримувати матеріально в цьому питанні. У минулі роки ми тільки й чули, що для цього потрібна тільки політична воля. У мене ця воля є, а ось у когось ця воля, швидше за все, буде обмеженою. Я нікого не лякаю, але знаю як наші європейські партнери втомилися виділяти гроші на багаторічну боротьбу з корупцією. Вірю, що зовсім скоро ми проситимемо у вас не гроші, а екстрадицію розшукуваних топ-корупціонерів”, – сказав президент.

Також Зеленський пообіцяв найближчим часом підписати укази по боротьбі з рейдерством і контрабандою.

“Я запевнив європейських партнерів, що ідентичною є наша позиція і щодо всіх інших реформ в Україні. Це детінізація економіки, створення незалежного суду, подолання монополій, боротьба з рейдерством і контрабандою – про що, до речі, я завтра відповідні укази підписую”, – зазначив голова держави.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...