Зеленський звільнив головного контррозвідника СБУ: Спливли цікаві деталі

27 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення глави Департаменту контррозвідки Служби безпеки України Олексія Петрова, повідомляють Патріоти України.

В цей же день Зеленський призначив Петрова керівником Служби безпеки України в Кіровоградській області. У свою чергу журналіст Юрій Бутусов зазначив, що Зеленський прийняв одне із знакових кадрових рішень в СБУ.

"На пост начальника ДКР планується висунення одного з діючих керівників управлінь. Петров керував багатьма контррозвідувальних операціями в цій війні, в тому числі на окупованій РФ території. Було чимало успіхів у нашої контррозвідки, якими СБУ заслужено пишається - контррозвідникам вдалося завдати великої шкоди російським окупантам" , - пише він в соцмережі.
Бутусов додав, що були і провали у Петрова. "Більшість проблем публічно обговорювати не варто. Але не можна не згадати справу перекладача Кабміну Єжова, якого урочисто затримував сам Петров біля КМ в прямому ефірі телеканалу Прямий, і який зараз гуляє на свободі через недостатність доказів. Це був абсолютно непотрібний піар. Однак найбільш значущою підставою для звільнення стала інформація про тісні контакти глави ДКР з бізнесом і політиками", - пише журналіст.
Він зазначив, що Петрова перевели в область для його ж безпеки, так як він володіє інформацією про діяльність контррозвідки, яка має особливу важливість для держави.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...