"Зелений терор" і Венедіктова: Перший генпрокурор Зеленського і його "свій хлопець" Рябошапка прокоментував 15 нових справ проти Порошенка

Минулого тижня стало відомо, що проти п'ятого президента України та лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка було відкрито 15 нових кримінальних справ. Представники політика наголосили, що всі вони – сфабриковані.


Радіо НВ звернулось до колишнього керівника Офісу генерального прокурора Руслана Рябошапки з проханням прокоментувати спроби кримінального переслідування Порошенка, зазначають Патріоти України.

"Я б відповів Ірині Валентинівні так: якщо вона розуміє, що Петро Порошенко використовує ці кримінальні провадження (у власних цілях, - ред.), то їх необхідно було б завершувати й передавати до суду. Тоді б він не використовував їх як піар. Але таке враження, що (Венедіктову - ред.) більше цікавить процес, грубо кажучи, "кошмарення" політиків чи чиновників, аніж сам результат. Відповідно, цей процес і викликає таку реакцію.

А особа, яка захищається, завжди використовує таке медійне супроводження кримінальних проваджень як своєрідний захист, оскільки завдяки цьому є можливість медійно представити, що на людину тиснуть і докази для переслідування відсутні. У них це досить добре виходить, тому що це переслідування виглядає недостатньо обґрунтованим, далеко не переконливим", - заявив Рябошапка.

Також він додав, "що така шалена кількість кримінальних проваджень не виглядає обґрунтованою, а більше схожа на необхідність створення переслідування і зацікавленість у цьому процесі, а не в результаті. Я думаю, що жодне з цих проваджень не завершиться результатом".

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...