"Зелений зашквар": У Bellingcat назвали головну помилку операції по "вагнерівцях" і ймовірну причину провалу

Головний розслідувач Bellingcat Христо Грозєв упевнений, що головною помилкою української влади те, що вона приховала результати спецоперації по бойовиках приватної військової компанії «Вагнер». Про це він заявив в інтерв’ю “Радіо НВ“, зазначають Патріоти України.

На думку Грозєва, головна помилка полягає в тому, що напівзірвану операцію не перетворили на величезний плюс для України. Він зазначив, що можна було не називати операцію проваленою, а сказати, що вона не була доведена до кінця, але було зібрано достатньо доказів, відомостей, що принижують російську сторону і її спецслужби, і їх викладають у публічний простір.

Грозєв вважає, що якби українська влада так зробила, це “було б успіхом”. Він припустив, що операція могла зірватися через те, що її відклали.

“Нам здається це нелогічним і помилковим рішенням, але в той момент, може бути, комусь здавалося правильним. Тому не можна говорити обов’язково про те, що хтось злив цю операцію, а швидше за все – зробив тактичну і стратегічну помилку, але вона критична”, – додав дослідник.

Він пояснив, що було дві броні: з Білорусі до Туреччини і далі (фальшива) до Венесуели, нові броні були зроблені на 4 дні пізніше. За даними джерел, у цей період і надійшов наказ перенести операцію на кілька днів.

“Пояснювали таке зволікання необхідністю закінчити інші переговори з Росією… Сьогодні зрозуміло, що це був “рецепт невдачі”. Очевидно, що в Білорусі КДБ стежить за кожним іноземцем… Можна було припустити, що якщо залишити на 4-5 днів 33 чоловіків з військовим минулим, операція зірветься”, – підсумував Грозєв.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...