Земля бетоном: ЗСУ збили літак ворога, війська РФ зазнають втрат, - Арестович

За попередню добу українські воїни знищили 8 повітряних цілей противника, серед них - один ворожий літак. Також Сили оборони України завдали російським окупантам серйозних втрат у техніці на Донбасі, передають Патріоти України.

Втрати ж рашистів у живій силі щодня складають не менше ніж роту за чисельністю, а часто - значно переважають її. Про це під час брифінгу заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

"За попередню добу підрозділами Повітряних сил і Сухопутних військ було вражено 8 повітряних цілей: 1 літак, 1 крилату ракету, 6 БПЛА оперативно-тактичного рівня, за допомогою яких противник веде розвідку", – підкреслив він. Російські окупанти продовжують зазнавати втрат на всіх напрямках, де наразі точаться бої.

"Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 6 атак ворога, знищено 5 танків, одну артилерійську систему, 22 одиниці броньованої техніки, один автомобіль та одну зенітну установку", – перерахував радник голови ОПУ.

Він підкреслив, що мінімальні втрати російських окупантів у живій силі щодоби співмірні чисельності роти, а часто – значно перевищують цю чисельність. Відтак, майстерність та незламність українських воїнів ламає не тільки моральний дух та мотивацію окупантів, а й плани Кремля із захоплення України.

"Уповільнилося просування ворога на Запорізькому напрямку. І задуми противника щодо оточення наших військ у зоні ООС або просування на північ Херсонської області в напрямку Кривого Рогу – зривають наші війська, завдаючи потужних ударів по його угрупованнях, складах із боєприпасами, командних пунктах", – підкреслив Арестович.

За його словами, найбільші зусилля ворог зосереджує на Ізюмському напрямку, на "Азовсталі" і на Херсонсько-Криворізькому та Херсонсько-Миколаївському. Там росіяни концентрують найбільше військ, намагаються штурмувати українські позиції та завдавати авіаційних ударів.

"Але, попри непросту ситуацію з точки зору військового мистецтва і з точки зору навантаження, яке витримують наші війська – а там дійсно ситуація потребує усієї мужності й вправності, які мають наші військовослужбовці, – наші війська продовжують проводити вдалу оборонну операцію", – констатував Арестович.

Він застеріг громадян України щодо величезних зусиль, яких докладає агресор для здійснення інформаційно-психологічного впливу на українців. Для цього використовуються повідомлення у соцмережах, зокрема й чистою українською мовою, що поширюються "завдяки людям, які працюють професійно". Це повідомлення про повний розгром українських підрозділів, їхнє знищення, відступ чи оточення.

Арестович закликав не звертати на них уваги й орієнтуватися на офіційні повідомлення Генерального штабу та Міністерства оборони, а також інших офіційних установ. І вірити в ЗСУ та їхню перемогу.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...