Земля горітиме під окупантом: "​Російські військові будуть труїтися або будуть убиті і знайдені в сараї... Путін під Полтавою і залишиться," - експосол в США

У разі масштабного вторгнення в Україну російські війська не зможуть провести парад на окупованій території. Таку думку колишній посол України у США Валерій Чалий висловив "Радіо Свобода" в інтерв'ю, опублікованому 15 січня, зазначають Патріоти України.

Журналістка попросила його прокоментувати думку британського історика Ніла Ферґюсона, який у статті для Bloomberg припустив, що президент РФ Володимир Путін хотів би провести "парад перемоги" над Україною в Полтаві.

"Хай іде. Я думаю, що він там і залишиться… під Полтавою. Я був днями в Полтаві, Харкові, Охтирці. Я вам скажу, що люди вже не так сприймають, як у 2014 році. Вони побачили наслідки – Донецьк, Луганськ, – що таке ця "русская весна", – сказав дипломат.

Він вважає, що "ніхто вже цю "русскую весну" до себе не пустить".

"Знаєте, перед "парадом" російські військові будуть чомусь труїтися вночі там, де вони розташовані, або будуть убиті і знайдені у сараї. Тобто не буде вже такого, як Путін думав собі в 2014 році. Я впевнений у цьому", – заявив Чалий.

За його словами, щоб окупувати територію, "треба мати хоча б на 40 жителів одного навченого, не просто десантника, а який може тримати окупацію".

"Це мають бути люди, навчені поліцейських місій. Це треба всю армію російську завести на територію України. А в них такого навіть ресурсу немає. Тому я цього й не очікую, ніяких "парадів" Путіна в Полтаві не буде", – пояснив Чалий.

Він наголосив, що в разі масштабного вторгнення в Україну "вбитих росіян будуть тисячі як мінімум одразу".

"У Росії, навіть у цій диктаторській Росії, авторитарній, це спричинить дуже серйозні проблеми", – прогнозує дипломат

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...