Земля на продаж: У Зеленського розповіли, що робитимуть, якщо росіяни скуплять українські чорноземи

Якщо росіяни куплять українську землю, т…

Законодавство передбачає захист від спроб придбати українську землю представниками терористичних організацій і країни-агресора та право конфіскувати її в разі виявлення таких випадків. Про це в програмі "Неофициальный разговор" на російськомовному телеканалі "Дом" заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, зазначають Патріоти України.

"У законі є обмежувачі – є заборона на купівлю земель з боку агресора і терористичних організацій. Якщо ж вони якось спробують обійти закон, оформляти угоди через українців - ми будемо це відстежувати. Держава, СБУ та Держгеокадастр. І в разі фіксації такого факту є можливість просто забирати цю землю", – пояснив Висоцький.

За його словами, законом про ринок землі заборонено продаж землі іноземцям, однак громадяни Росії можуть спробувати обійти обмеження, скуповуючи землю через підставних українців. Для цього перед оформленням угоди будуть ретельно перевірятися джерела коштів, якими розплачується покупець.

"Якщо буде момент обходу, тобто домовилися з якимись українцями, які живуть на нашій території, - український паспорт, але гроші звідти. Тут першим моментом буде контроль – звідки гроші. Це треба буде все легалізувати. Не можна купувати за готівку. А якщо оплатили все офіційно, усі податки заплатили й потім факт зв'язку буде знайдений, то держава має право конфіскувати ці землі", – повідомив заступник міністра.

Висоцький зазначив, що спроби незаконного придбання землі передбачаються, але відкриті реєстри допоможуть відстежувати такі факти не тільки правоохоронцям, але й самим українцям.

"Це передбачається. Ми будемо стежити. Крім того, весь реєстр буде відкритий. Тобто всі люди зможуть заходити й бачити, хто і скільки купує. Це такий фактор, коли й громадяни нам зможуть допомагати. Якщо хтось побачив, що десь там порушення, що щось не так, можна відразу звернутися", – повідомив Висоцький.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...