Зеніті гармати й радіолокаційні станції: Сунак у Києві оголосив про новий пакет допомоги Україні від Британії

Велика Британія надасть Україні 120 спеціальних зенітних гармат та радіолокаційні станції. Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак після перемовин з президентом Володимиром Зеленським у Києві, передають Патріоти України.

Він зазначив, що Британія буде продовжувати надавати допомогу Україні допоки вона не здобуде миру. При цьому Сунак висловив захоплення тим, як українські воїни проявляють свою мужність.

Він нагадав, що лише цього року Британія надала Україні військову допомогу на понад 2,3 млрд фунтів. При цьому Сунак наголосив, що його країна продовжуватиме допомагати і надалі.

За його словами, в ситуації, коли Росія бомбить об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, будинки з повітря, для захисту Велика Британія надасть, зокрема, "120 спеціальних зенітних гармат, а також РЛС".

Сунак наголосив, що Британія продовжуватиме і розширить навчальні програми для українських військових, медиків та інженерів. За його словами, також буде надано зимове обладнання для українських військових, а також гуманітарну допомогу на загальну суму понад 16 млн фунтів.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...