Зернова суперечка: США вимагають від Польщі пояснень щодо підтримки України, - ЗМІ

США зажадали від Польщі роз'яснень з приводу її підтримки України у війні проти Росії. Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на неназваного представника Пентагону, передають Патріоти України.

За словами анонімного чиновника, Польща, як і раніше, віддана підтримці України, але точна позиція країни наразі Вашингтону незрозуміла.

За словами журналістів, публічна суперечка України та Польщі раптово поставила під сумнів єдність, яка визначала відносини країн-сусідів. Так, конфлікт, який почався через експорт українського зерна, ризикує підірвати європейську солідарність.

Американський чиновник сказав журналістам, що розбіжності між союзниками ще не призвели до появи тріщин у єдності коаліції, яка підтримує Україну. Передбачається, що підтримка Києва зберігатиметься ще кілька років.

Неназваний європейський дипломат заявив виданню, що польські чиновники приватно запевнили іноземних колег, що військова підтримка України Польщею продовжуватиметься, хоча й у менших масштабах. Дипломат заявив, що втрата підтримки Польщі може підірвати єдність НАТО.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...